Restaurants die deelnemen aan Bourgondisch 's-Hertogenbosch
Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair event in hartje Den Bosch en is vrij toegankelijk op vrijdag, zaterdag en zondag 13, 14 en 15 september.
Hieronder vind je de deelnemende restaurants met hun gerechten. De prijzen zijn weergegeven in Gerritjes, de Bourgondische betaaleenheid.
1 Gerritje is €1,85
Restaurant & bar coucou
VERLEIDING met weinig te vergelijken, one of a kind. Creatief met een vleugje Franse allure. ondeugend en speels volwassen. Waar onvoorwaardelijk genieten niet geschreven staat in regels, maar wordt geleefd en beleefd vanuit het hart. Met voortreffelijke wijnen, een perfect geserveerde cocktail of een biertje. Wat jij wilt, mon amour. Voulez-vous diner avez nous?
Taalstraat 57, 5261 BB Vught
T 073 657 92 50 | www.restaurantcoucou.nl
BITES
Oester | dashi | togerashi | oesterij | 2
Brioche | broodheeren | beurre noisette | reuzel | 2
Kippenhuid | krokant | polenta | piment | 2
GERECHTEN
Tonijn | mosterd | ceviche | sjalot | 4
Langoustine | tartaar | brioche | harissa | 4
Donut & kaviaar | zure room | eidooier-bieslook | 2 stuks | 6
Kreeft & garnaal | kaviaar | beurre de paris | bloemkool | 10
Rundertartaar | gepekeld | eidooier | rösti | 8
Ribfingers | oosters | bosui | knoflook | 8
Flat iron | jalapeño | groene paprika | sobrassada | 10
Artisjok | geroosterd | barigoulle | groene kruiden | 6
Bospeen | amandel | za’atar | yoghurt | 6
BOUCHÉES DE FROMAGE
Reblochon | Frankrijk | geit | witschimmel | fris | 2
Ossekop | Nederland | koe | witschimmel | romig | 2
Abe rot | Zwitserland | koe | roodflora-intens | 2
Comté | Frankrijk | koe | hard | floraal | 2
Colosso | Nederland | waterbuffel | blauw-zacht | 2
vi-no by noble
VERLEIDING is de smaak van genieten. Aan de rand van Het Bossche Broek verzorgt Noble graag een culinaire beleving met een keuken die zich laat karakteriseren door de eenvoud en kracht van pure producten.
Wilhelminaplein 1, 5211 CG ’s-Hertogenbosch
T 073 613 23 31 | www.restaurantnoble.nl
BITES
Oester | paling | fenegriek beurre blanc | 2
Oester | cru | sherry-sjalot | 2
Steamed bun | xo | bieslook crème | 2
Brioche paling | crème fraîche | bieslook | haringkuit | 2
Taco | ossenstaart | chimichurri | pickles | 2
Kroepoek | aardappel | hazelnoot | 2
GERECHTEN
Korean enoki | kimchi | gingerbeer | 4
Faux foie | groene appel | sjalot | macademia | 4
Zeebaars | watermeloen | rabarber | aardbei-madame Jeanette koshõ | 6
Tonijntartaar | prei | dashi | 6
Snoekbaars | beurre blanc | zolderspek | kweepeer mosterd | 8
Coquilles | crustaces | bospeen | rode curry | 8
Shortrib | crispy chili | yakinuki | retiich pickle | 10
Ossenhaas | bbq | spitskool | sesam | 10
DESSERT
Baba | oloroso sherry | crème suisse | ananas | vanille | 6
Madeleine | beurre noisette | sinaasappel | 2 stuks | 2
Restaurant le VIN ‘x
Verwerstraat 18, 5211 HW ‘s-Hertogenbosch
T +31(0)73 303 0287 | www.restaurantlevinx.nl
BITES
Geay oester | sjalot | rode wijnazijn | 2
Geay oester | gember | soja | komkomeer | 2
Brood | za’ater | humus | aioli | 2
Pani puri | makreel | 2
Pani puri | aardappel | gruyere | 2
Paletta Sierra del jamon | Iberico | pata negra per 20 gram | 2
GERECHTEN
Falafel | hummus | 4
Perfect ei | paddenstoel | aardappel | saus van cèpes | 4
Tonijn | komkommer | soja | gezouten gember | 6
Ganzenlever | gebakken | kers | vijg | maple syrup | 6
Steak tartaar | Holstein | klassiek | brioche | 8
Kabeljauw | haringcaviaar | aardappel | beurr blanc | 8
Kreeft | thermidor | spinazie | gegratineerd | kassaaus | 10
Caviar | Beluga | blini | crème fraîche 10 gram | 10
NAGERECHTEN
Kokosnoot | mango | passievrucht | 6
Selectie kaassoorten | mosterd | druivenmost | kweepeer | 8
Bij bourgondisch
VERLEIDING staat bij Bij Bourgondisch voor het prikkelen van uw zintuigen en waar culinaire hoogtepunten samenkomen in een warme sfeer. Het samensmelten van kleur, geur, smaak sfeer en gastvrijheid zorgen voor een onvergetelijke totaalbeleving.
Met kwaliteit, ambacht en service, als kernwaarden.
Graafsebaan 42, 5242 JN Rosmalen
T 073 303 5332 | www.restaurantbijbourgondisch.nl
BITES
Geelvin tonijn | pani puri | kefir | miso crème | 2
Burrata | magnum | tomaat | kruidencrumble | 2
Irish mor oester | tomasu soja | passievrucht | roze peper | 2
Sui mais dim sum | picanha | scampi | padron | 2
Surprise eitje | 64 graden dooier | groene asperge | airbag patata | 2
Taco ayam | balinese kip | kentjoermayonaise | tatsoi slaatje | 2
Plateau bourgondisch genieten | al onze bites op tafel 10
GERECHTEN KOUD
Gado gado | frisse groentjes | kokos | rempejeh | eitje | 6
Madagascar garnalen | groene appel | knolsederij | padronpeper | 6
Steak a la ceviche | kimchi | shi-take | bataat | avocado | 6
GERECHTEN WARM
Mooie meid uit de zee | misoyuzulak | shirodashi | beurre blanc | 8
Boneless beef rib | XO saus | airbag patata | tatsoi | 8
Langoustine | rendang flespompoen | 8
Aubergine | misoyaki lakje | rijst krokant | frisse kruidensla | 8
DESSERT
Pornstar scroppino | passievrucht | prosecco | wodka | 4
Chocolade | crème brûlée lolly | cheesecake ijs | 5
by lucas x bij dirk
VERLEIDING
De letter V in verleiding staat voor veel dingen in het palmares van Topchef Lucas. Vrijheid, om zichzelf te ontplooien en steeds weer het streven naar perfectie op het bord.
Visie, vooruitstrevend met gedurfde smaakcombinaties.
Voorbeeld, voor jonge chefs die graag van Lucas willen leren.
Verbinden, en dit is nu net wat de combinatie tussen By Lucas en Bij Dirk zo uniek maakt. Wij hebben in het verleden gasten verwend in restaurant “Taste bij Dirk”, vele gasten herkennen deze naam nog en kijken enorm uit naar de hernieuwde samenwerking tussen gastheer Dirk en Chefkok Lucas. Laat je Verleiden!!
Verwerstraat 55, 5211 HT ‘s-Hertogenbosch
www.wijnbarbijdirk.nl T 06 5164 5172
www.bylucas.nl T 06 1410 5731
BITES
Pani puri | aardappel | groene kruiden | mosterd | 2 stuks | 2
Kokos | kreeft | espresso soepje | 2
Brioche | ossenstaart | parmezaan | sjalot | 2
GERECHTEN KOUD
Pata negra | truffelsalami | crostino | 4
Tasty “taste” oesters | 3 stuks | 8
Mousse van milde sambal | groene asperge | parmezaan | 4
Hollandse garnaal | aardappel | rouille | zeekraal | 4
GERECHTEN WARM
By Lucas paella 2.0 | 8
Ossenhaas | kalfswang | ui | wonton | rode wijn jus | 10
Tomahawk | special vanaf 6 personen | per persoon | 10
DESSERT
Brownie | passievrucht | mango | parfait | 4
Kaasplateau | begeleidende garnituren | 6
restobar Via Via
VERLEIDING is je laten inspireren door de smaken van de Mediterrane keukens. Ervaar een vakantiegevoel in eigen stad met zorgvuldig samengestelde gerechten.
Kerkstraat 38, 5211 KH ‘s-Hertogenbosch
T 073 212 1252 | www.viavia-restobar.nl
BITES
Mini pita | Grieks | lamsköfte | pistache | labneh | 2
Mini pita | Israël sabich | aubergine | amba | 2
Tortilla | Spanje | aardappel | gamba | chipotle | 2
Crostini | Italië | burrata | balsamico | aardbeien | 2
GERECHTEN KOUD
Artisjok | Grieks | chips | aïoli | gemarineerd | munt | citroen | 6
Crudo zalm | Italië | limoen | kappertjes | chili | pistache | 6
Bordje Via Via | Spanje | charcuterie | olijven | ansjovis stengels | 8
GERECHTEN WARM
Aubergine schnitzel | Libanon | harissa-tomatensaus | 8
Pinsa bianca | Italië | venkelworst | mascarpone | crispy chili | klein 4 | groot 8
Kip souvlaki | Griekenland | tzatziki | pita | zonnebloem pitten | 6
Hotdog merquez | Tunesië | muhamarra | coleslaw | yoghurt | relish | 4
Biefstuk puntjes | Spanje | mojo rosso | polenta | 10
Mosselen ‘ndjua | Italië | pittige worst | fregola | tomaten vierge | 10
DESSERT
Limoncello semifreddo | Italië | citroen | curd | rozemarijn | 4
CÔTE Bar Bistro
VERLEIDING: Een Parijse Bar Bistro 2.0″ Mooie gerechten, uit de Franse keuken. Hier en daar klassiek gehouden, met vaak een eigentijdse draai. Zo ook met het interieur, modern en van nu, maar duidelijk te herleiden naar de klassieke Parijse Bar & Bistro. Een combinatie van een hapje en een drankje. Veel actie en beleving in de zaak, verschillende manieren van borrelen en dineren. Hoog zitten, laag zitten, aan tafel of aan de bar. Diverse keuken, voor ieder wat wils en dat nog zeer betaalbaar. We zijn de gehele dag geopend en in het weekend ook voor ontbijt.
KORTE PUTSTRAAT 4, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH
T 073 303 57 89 | www.cote.nu
BITES
Steak tartaar | brioche | 2
Oeuf mayonnaise | klassiek | bottarga | krab | 2
GERECHTEN KOUD
Charcuterie plateau | 8
Niçoise tonijn | geschroeide tonijn | aardappel | haricots verts | olijventapenade | 8
Fruits de Mer | bouquet garnalen | schelpjes | oesters | rilettes van makreel | verse mayonaise | ook los te bestellen | 10
GERECHTEN WARM
Côte mini burger | raclette | bearnaise | uiencompote | 6
Onglet Rossini | longhaas | gesmolten eendenlever | rode wijn siroop | 10
Escargots klassiek | knoflook peterselie boter | zuurdesembrood | 4
Tartelette geitenkaas | gebrande druif | uiencompote | witlof | 4
DESSERT
Selectie kazen | vijgencompote | notenbrood | 6
Tarte au citron | huisgemaakt | 4
Restaurant ’t Misverstant
VERLEIDING
met de V van Vught en van Verwennen! Bij restaurant ‘t Misverstant gebeurt dat met de mooiste ingrediënten, toewijding en heel veel vakmanschap. Alles wat hier uit de keuken komt is vers en in eigen huis bereid. U vindt ‘t Misverstant op de grens van ‘s-Hertogenbosch en Vught. De gerechten die we dit jaar serveren zijn gerechten uit ons nieuwe kookboek: Mijn Keuken
KAMPDIJKLAAN 80, 5263 CK, VUGHT
T 073 610 33 55 | www.misverstant.nl
BITES
Mango merengue | tandoori | spicy salsa | 2
Taco oude kaas | sherry azijngel | Remeker kaas crème | 2
GERECHTEN KOUD
Geitenkaas tartelette | mierikswortel | rode biet (amuse) | 4
Gerookte paling | espuma Thai curry | groene appel (amuse) | 4
Canneloni geitenkaas | komkommer | venkel | avocadosorbet | 6
Vitello tonato | gemarineerde tonijn | 6
GERECHTEN WARM
Coquille | aardpeer | sambai | ossenstaart | 10
Langoustine | buikspek | boemboe | pinda | 10
Tortellini | spinazie | paddenstoelen | Parmezaanse kaas | 8
DESSERT
Kers | Baileys | witte chocolade | 8
Kaas assortiment van De Lindenhof | divers garnituur | 8
Barrique voorTRUFFELijk
VERLEIDING is al proevend, een reis rond de wereld maken maar dan gewoon in ‘s-Hertogenbosch. Zeldzaam, verborgen, donker, geurig, kostbaar en volgens sommigen een ware afrodisiacum. De truffel doet dromen. Vanuit gastronomisch oogpunt moet benadrukt worden dat de truffel geen middel is dat dient voor de statusverhoging van gerechten; de truffel is geen accessoire. Het is aan de professional of hobby kok om de truffel zo te serveren dat hij zijn hele potentieel kan uiten.
VUGHTERSTRAAT 27, 5211 EW, ’S-HERTOGENBOSCH
T073 614 12 31 | www.denbosch.barrique.nl
BITES
Zomertruffel aardappel tortilla | truffel mayonaise | 2
Italiaanse spianata con tartufo | Valencia truffel amandel | 2
Flatbread zomertruffel dip | 2
GERECHTEN KOUD
Witte truffel crème van pastinaak | witte truffel boter | rilette van eend | selderijolie | 6
Charcuterie plankje | spianato con tartufo | mortadella pistacchio | jamon serrano reserva | chorizo iberico bellota | één persoons | 6
GERECHTEN WARM
Crispy geplette aardappel | reuze oesterzwam | zomertruffel | tapenade | 4
Truffelburgertje Barrique | black angus beef | gesmolten buffel tallegio | witte truffel | mayonaise | truffel chips | 8
Pasta carbonara | spaghetti | guanciale | verse zomertruffel | 8
Iberico wangetjes | truffel | parelgort | verse zomertruffel | bundelzwam | 10
Zeebaarsfilet | aardappelmousseline | witte truffelboter saus | gestoofde prei | 10
DESSERT
Scropinno limoncello Barrique | vanille ijs | prosecco | wodka | 3 glas | 15 pitcher (1 liter)
IJs espresso | koffielikeur | echte truffel chocolade truffels | puur | wit | 4
Fameuze kaasplankje Barrique | witte truffel honing | 8
Breton sur place
VERLEIDING smaakt naar meer, zeker als het ons doet denken aan Bretonse heerlijkheden. Vanuit onze open keuken serveert Breton gerechten in voorgerecht porties. Tijdens de lunch staan er ook broodjes, wraps en salades op het menu. Bon apetit!
KORTE PUTSTRAAT 26, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH
T 073 513 47 05 | www.brasserijbreton.nl www.bretonsurplace.nl
BITES
Oester | champagne espuma | 1 stuk | 2
Oester | sjalot vinaigrette | 1 stuk | 2
Croustade | krabsalade | 2 stuks | 2
GERECHTEN KOUD
Bretonse paté | cornichon | zilverui | 4
Garnalencocktail | whiskey saus | 4
Steak tartaar | croissant | ansjovis mayonaise | 4
GERECHTEN WARM
Uiensoepje | gegratineerd | 4
Paddenstoelen | brioche | ui | Gruyere | 6
Confit de canard | mousseline truffelsaus | 10
Ratatouille | heerlijke Franse groentestoof | 6
Papillote | zalm | kabeljauw | krieltjes | broccoli | venkel | 8
Camembert | uit de oven | vijgencompote | baquette | 4
DESSERT
Creme brûlée | 4
De Laat Coffee
VERLEIDING: Wij laten in ons familiebedrijf kennis en ervaring samenkomen om onze klanten te voorzien van kwaliteitskoffie. Persoonlijk contact en goede service vinden wij belangrijk. Wij zijn elke dag met veel plezier bezig om de beste koffiebonen uit de wereld naar hier te halen, de juiste blends samen te stellen met als uitgangspunt vers gebrande koffie bij onze klanten. Omdat het bij koffie om smaak gaat.
Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het schenken van goede koffie is. Maar ook wat daar allemaal bij komt kijken.
Wij nemen u daarbij zoveel mogelijk uit handen. Met als doel elke keer weer een heerlijke kop koffie. Koffie waar mensen voor terug komen
LOOIER 4, 5253 RA, NIEUWKUIJK
T 073 203 22 52 | www.delaatcoffee.nl
Dubbele espresso | 2
Café crème | 2
Thee | 2
Cappuccino | 2
Latte macchiato | 2
Mini Bossche bol | 2
COCKTAILS
Iced aperol spritz | 4
Espresso Martini | 4
Scroppino | 4
Kan Scroppino | 16
KOFFIE SPECIALITEITEN
Affogato | 3
IJskoffie | 3