Restaurants op Bourgondisch 's-Hertogenbosch 2025
Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair event in hartje Den Bosch en is vrij toegankelijk op 19, 20 en 21 september 2025. Voor de relatieavond op donderdag 18 september kun je tickets kopen.
Prijzen zijn in euro’s.
1. by lucas x bij dirk
VERLEIDING
De letter V in verleiding staat voor veel dingen in het palmares van Topchef Lucas. Vrijheid, om zichzelf te ontplooien en steeds weer het streven naar perfectie op het bord.
Visie, vooruitstrevend met gedurfde smaakcombinaties.
Voorbeeld, voor jonge chefs die graag van Lucas willen leren.
Verbinden, en dit is nu net wat de combinatie tussen By Lucas en Bij Dirk zo uniek maakt. Wij hebben in het verleden gasten verwend in restaurant “Taste bij Dirk”, vele gasten herkennen deze naam nog en kijken enorm uit naar de hernieuwde samenwerking tussen gastheer Dirk en Chefkok Lucas. Laat je Verleiden!!
Verwerstraat 55, 5211 HT ‘s-Hertogenbosch
www.wijnbarbijdirk.nl T 06 5164 5172
www.bylucas.nl T 06 1410 5731
BITES
Pani puri | gevogelte | hoi sin | 4
Espresso (Vega) | kokos | limoenblad | 4
Krokant | paling | crème fraîche | bieslook | 4
Ganzenlever | Lepel | mousse | sjalot | 4
GERECHTEN KOUD
Pata negra | salami tartuffo | krokantjes | 8
Brioche | ossenstaart | paprika | parmezaan | sjalot | 8
Krokante wonton | tonijn | limoen | soja | sesam | 8
GERECHTEN WARM
Coquille | aardappel | prei | cashewnoot | paddenstoel | 12
Mini burger | brioche | cheddar | red eye | bacon | 6
Schol filet | babi ketjap | sambal | kokos | 16
Gelakte kalfswang | ossenhaas | verse truffel | artisjok | 20
DESSERTS
Seizoensdessert | 8
Kaas assortiment 5 st | begeleidende garnituren | 12
2. Bij bourgondisch
VERLEIDING staat bij Bij Bourgondisch voor het prikkelen van uw zintuigen en waar culinaire hoogtepunten samenkomen in een warme sfeer. Het samensmelten van kleur, geur, smaak sfeer en gastvrijheid zorgen voor een onvergetelijke totaalbeleving.
Met kwaliteit, ambacht en service, als kernwaarden.
Graafsebaan 42, 5242 JN Rosmalen
T 073 303 5332 | www.restaurantbijbourgondisch.nl
BITES
Oester | sjalot | citroen | 4
Wortel | tartaar | kappertjes | cornichon | 4
Tonijn | topika | tomasu | 4
GERECHTEN KOUD
Schelvis | nage | tomberry | avocado | 8
Pâté de Campagne | appel | brioche | 12
Hoender | groene kruiden | doperwt | 12
Flatbread | procureur | limoen | vadouvan | 10
GERECHTEN WARM
Coquille | kool | miso beurre blanc | 10
Gerookte Knol (Vega) | kappertjes | bieslook | 8
Diamanthaas | duxelle | rode-wijnsaus | 16
Kabeljauw | risotto | beurre blanc | 16
Langoustine | panna cotta | ponzu | 12
DESSERT
Pornstar scroppino | 9
Crème Anglaise | honing | limoen | kokos | yoghurt | 4
Pitcher Scroppino | 25
3. Restaurant le VIN ‘x
Verwerstraat 18, 5211 HW ‘s-Hertogenbosch
T +31(0)73 303 0287 | www.restaurantlevinx.nl
BITES
Geay oester | sjalot | rode wijnazijn | 4
Geay oester | gegratineerd |
Oude Bosschenaar | 4
Brood | hummus | aioli | 4
Pani puri 3 st | makreel | 4
Falafel 3 st | hummus | 4
Paleta Sierra del jamon | Iberico | pata negra | per 20gr | 4
Blini caviar 2 st | crème fraîche | bieslook | 4
GERECHTEN
Verse artisjok | Oude Bosschenaar | vinaigrette |
beurre blanc | 8
Perfect ei | paddenstoel | crème cèpes | saus van cèpes| 8
Kingfish | komkommer | limoen | sesam | soja vinaigrette | 12
Steak tartaar | Holstein | klassiek | brioche | 12
Ganzenlever | gebakken | kers | vijg | maple syrup | 16
Coquille | amba | koolrabi | verjus | beurre blance | 16
Kreeft thermidor | spinazie | gegratineerd | kaassaus | 20
Tournedos | mousseline | Barolo jus | 20
Caviar | Oscientre | blini | crème fraiche | 10gr | 20
DESSERT
Eclair | hazelnoot | caramel of Mojito | 8
Selectie kaassoorten | mosterd druivenmost | kweepeer | 14
4. KURO’s Kitchen
Kerkstraat 63A, 5211 KE ’s-Hertogenbosch
T 073 689 65 00 | www.kuro.nl
SUSHI BITES
Krupuk bawang | sate saus | 4
California maki 2 st | zalm | krabstick | avocado | 4
Ebi fry maki 2 st | garnaal | avocado | wasabi tobiko | 4
Boston maki 2 st | tonijn | avocado | siracha | 4
Unagi maki 2 st | paling | tamago | sesam | 4
GYOZA BAR GERECHTEN
Pork 2 st | kimchi mayo | 4
Kip 2 st | chilisaus | 4
Vega 2 st | sesam mayo | 4
GERECHTEN
Sushi canapes | tonijn | zalm | coquilles | crawfish | rib eye 20
Sashimi royal | tonijn | zalm | garnaal | kizami wasabi | 20
Sushi taco | tonijn | avocado | wasabi crème | 16
Ushiyaki | rib eye | krokante knoflook | bimi | 16
Korean sticky chicken | gochujang | crunchy kip dij | sesam | 16
Oosterse vegan tartaar | watermeloen | furikake | sambai | 8
Poke bowl fish | zalm | tonijn | krab stick | edamame | avocado | 12
Chicken yakitori 3st | kipfilet | bosui | sesam | 12
Vegan poke bowl | mango | avocado | rode kool | edamame | 8
DESSERTS
Mini dame blanche | 4
Ijsmacaron | framboos | 4
5. Restaurant Noble Gastro House
VERLEIDING is de smaak van genieten. Aan de rand van Het Bossche Broek verzorgt Noble graag een culinaire beleving met een keuken die zich laat karakteriseren door de eenvoud en kracht van pure producten.
BITES
Oester | rode peper-gember vinaigrette | 4
Oester | ponzu | komkommer | bieslook | 4
Oeuf mayonaise (Vega) | gepofte knoflook | lavas | 3
Crispy chicken | mierikswortel | pistache | 3
Steamed bun | ossenstaart | bieslook | 4
Pan cristal | sobrassada | pata negra | 4
DISHES
Burrata (Vega) | harissa | abrikoos | 8
Brioche | paling | crème fraîche | 8
Pasteitje (Vega) | paddenstoel | laurier | sherry | 12
Buikspek | miso | hummus | 12
Coquille | bloemkool | verveine | 16
Toast foie | agrodolce | madeira | 16
Kabeljauw | yuzu miso | crispy knoflook | hijiki | 20
Ossenhaas | ui | pepersaus | 20
SWEETS
Madeleine | crème Suisse | 2
6. CÔTE Bar Bistro
VERLEIDING: Een Parijse Bar Bistro 2.0″ Mooie gerechten, uit de Franse keuken. Hier en daar klassiek gehouden, met vaak een eigentijdse draai. Zo ook met het interieur, modern en van nu, maar duidelijk te herleiden naar de klassieke Parijse Bar & Bistro. Een combinatie van een hapje en een drankje. Veel actie en beleving in de zaak, verschillende manieren van borrelen en dineren. Hoog zitten, laag zitten, aan tafel of aan de bar. Diverse keuken, voor ieder wat wils en dat nog zeer betaalbaar. We zijn de gehele dag geopend en in het weekend ook voor ontbijt.
KORTE PUTSTRAAT 4, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH
T 073 303 57 89 | www.cote.nu
BITES
Oester 2 st | citroen | frambozenvinaigrette | 4
Steak tartaar | brioche | 4
Mini croque | gruyère | truffel mornay | 4
Oeuf mayonaise | 4
GERECHTEN KOUD
Garnalencocktail | cocktailsaus | granny smith | toast | 16
Charcuterie plateau | 12
GERECHTEN WARM
Sliptong meunière | kappertjes | boter | citroen | 16
Escargots | knoflook | peterselieboter | zuurdesembrood | 12
Côte mini burger | raclette kaas | bearnaise | uiencompote | 8
Rossini | diamanthaas | runderstoof | truffel-madeirajus | 20
DESSERTS
Chocolademousse | 6
Selectie kazen | 3 soorten | vijgentoast | 8
7. Restaurant ’t Misverstant
VERLEIDING
met de V van Vught en van Verwennen! Bij restaurant ‘t Misverstant gebeurt dat met de mooiste ingrediënten, toewijding en heel veel vakmanschap. Alles wat hier uit de keuken komt is vers en in eigen huis bereid. U vindt ‘t Misverstant op de grens van ‘s-Hertogenbosch en Vught. De gerechten die we dit jaar serveren zijn gerechten uit ons nieuwe kookboek: Mijn Keuken
KAMPDIJKLAAN 80, 5263 CK, VUGHT
T 073 610 33 55 | www.misverstant.nl
BITES
Brioche spicy avocado | kruidenslaatje | Parmigiano Reggiano | 4
Krupuk black tiger | bumbu ikan | sambal | 4
Kaastaco | crème Remekerkaas | zuurkoolsalade | verse truffel | 4
GERECHTEN KOUD
Leroy zalm gerookt op Oklahoma smoker | citroen-bieslookdressing | venkelsalade | 10
Gado gado 2.0 (Vega) | de smaken van Indonesië | 8
GERECHTEN WARM
Thai beef | geschroeide ossenhaas | noodle salat | Thaise vinaigrette | 10
Bretonse coquille | zalf van aardpeer | crispy chili oil | pata negra | 12
Millefeuille van picanha en Lardo | bumbu ketjap | pinda crème | emping crunch | 12
Kalfssucade | sjalotjes | Gorgonzola | gekarameliseerde knoflook | wilde spinazie | 16
Wilde zeebaars | romige zuurkool | paddenstoelen | aardappel mousseline | cèpessaus | 20
DESSERT
Krokante soes | Zwitserse room | gekarameliseerde hazelnoot | gezouten karamel | 8
8. Barrique voorTRUFFELijk
VERLEIDING is al proevend, een reis rond de wereld maken maar dan gewoon in ‘s-Hertogenbosch. Zeldzaam, verborgen, donker, geurig, kostbaar en volgens sommigen een ware afrodisiacum. De truffel doet dromen. Vanuit gastronomisch oogpunt moet benadrukt worden dat de truffel geen middel is dat dient voor de statusverhoging van gerechten; de truffel is geen accessoire. Het is aan de professional of hobby kok om de truffel zo te serveren dat hij zijn hele potentieel kan uiten.
VUGHTERSTRAAT 27, 5211 EW, ’S-HERTOGENBOSCH
T073 614 12 31 | www.denbosch.barrique.nl
BITES
Blini gerookte zalm | truffel hollandaise | gepekeld mosterdzaad | 4
Italiaanse Spianata con Tartufo | Valencia amandel | 4
Flatbread | zomertruffel dip | 4
GERECHTEN KOUD
Charcuterie plankje één persoons | Spianata con Tartufo | Mortadella Pistacchio | Jamon Serrano Reserva | Chorizo Iberico | 8
Coquilles | venkelsalade | truffel-sinaasappel-vinaigrette | hazelnoot | 16
GERECHTEN WARM
Asian buikspek | spicy witte truffel honing | zoetzure groente | 12
Orzo (vega) | eekhoorntjesbrood | witte truffel puree | bundelzwam | 12
Truffelburgertje Barrique | black angus beef | gesmolten buffel taleggio | witte truffel mayonaise | truffel chips | 16
Brioche gebakken eendenlever | truffel PX stroop | garni | 16
Bavette | witte truffelboter | crispy aardappel | bimi | 16
DESSERTS
Scroppino Limoncello Barrique | vanille ijs| Prosecco | wodka | 8 glas | 25 pitcher / liter
Fameuze kaasplankje Barrique | witte truffel honing | 16
Even geen zin in echte truffel? Onze koks zijn zeer creatief, vraag ernaar!
9. coucou
VERLEIDING met weinig te vergelijken, one of a kind. Creatief met een vleugje Franse allure. ondeugend en speels volwassen. Waar onvoorwaardelijk genieten niet geschreven staat in regels, maar wordt geleefd en beleefd vanuit het hart. Met voortreffelijke wijnen, een perfect geserveerde cocktail of een biertje. Wat jij wilt, mon amour. Voulez-vous diner avez nous?
Taalstraat 57, 5261 BB Vught
T 073 657 92 50 | www.restaurantcoucou.nl
BITES
Oester | dashi | sambai | togarashi | 4
Brioche | broodheren | bieslook | reuzel | 4
Kippenchips | krokant | polenta | piment | 4
Geitenkaas (Vega) | biet | meringue | appel | 3
GERECHTEN
Tonijn | tomaat | jalapeño | tortilla | 16
Langoustine | rendang | rösti | kaffir | 8
Donut & kaviaar | imperial heritage caviar | aardappel | zure room | 12
Pulpo | curry | bataat | komkommer | 12
Coquille | pata negra | bloemkool | ponzu | 20
Bavette | tartaar | haringkuit | brioche | 16
Rib fingers | oosters | bosui | knoflook | 16
Entrecôte | crème van sjalot | balsamico | zilverui | 20
Watermeloen (Vega) | bbq | geitenkaas | olijf | 8
BOUCHÉES DE FROMAGE
Reblochon | Frankrijk | geit | witschimmel | 3
Ossekop | Nederland | koe | witschimmel | 3
Abe rot | Zwitserland | koe | roodflora | 3
Comté | Frankrijk | koe | hard | 3
Colosso | Nederland | waterbuffel | blauw | 3
10. Breton sur place
VERLEIDING smaakt naar meer, zeker als het ons doet denken aan Bretonse heerlijkheden. Vanuit onze open keuken serveert Breton gerechten in voorgerecht porties. Tijdens de lunch staan er ook broodjes, wraps en salades op het menu. Bon apetit!
KORTE PUTSTRAAT 26, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH
T 073 513 47 05 | www.brasserijbreton.nl www.bretonsurplace.nl
BITES
Oester 1 st | sjalot vinaigrette | 4
Oester 1 st | Rockefeller | spinazie | parmezaan | 4
Oester 1 st | Shanghai | shii take | tomaat | soja | 4
GERECHTEN KOUD
Brioche trio | assortiment van | 12
tomaat | knoflook | basilicum | mozzarella
feta | ansjovis | olijf
filet Americain | truffel | kwartelei
Rilette van eend | toast | kapperappel | 8
Carpaccio van biet (Vega) | paprika | pittenmix | 8
GERECHTEN WARM
Krab langoustine soep | rouille | brood | 10
Quiche (Vega) | geitenkaas | spinazie | Gruyere | 8
Boeuf Bourguignon | bavette | puree | truffel | 16
Kabeljauwfilet | caponata | antiboise | 16
Aardappeltjes uit de oven (Vega) | rozemarijn | tijm | 4
DESSERT
Peche melba | perzik | vanille | framboos | amandel | 6
11. De Laat Coffee
VERLEIDING: Wij laten in ons familiebedrijf kennis en ervaring samenkomen om onze klanten te voorzien van kwaliteitskoffie. Persoonlijk contact en goede service vinden wij belangrijk. Wij zijn elke dag met veel plezier bezig om de beste koffiebonen uit de wereld naar hier te halen, de juiste blends samen te stellen met als uitgangspunt vers gebrande koffie bij onze klanten. Omdat het bij koffie om smaak gaat.
Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het schenken van goede koffie is. Maar ook wat daar allemaal bij komt kijken.
Wij nemen u daarbij zoveel mogelijk uit handen. Met als doel elke keer weer een heerlijke kop koffie. Koffie waar mensen voor terug komen
Dubbele espresso | 4
Café crème | 3.5
Thee | 3.5
Cappuccino | 4
Latte macchiato | 4
Mini Bossche bol | 3.5
COCKTAILS
Espresso Martini | 9
Scroppino | 7
Kan scroppino | 29
KOFFIE SPECIALITEITEN
Affogato | 6
IJskoffie | 5
Lekker glaasje
BOURGONDISCHE HUISWIJN
Wit | 6
Rood | 6
Rosé | 6
BOURGONDISCHE BUBBEL
Spumante Rosé Brut | 7
Wereld Terras
14. Tante Wonnie
Fa waka! Ik ben Tante Wonnie en welkom in mijn huisje. Kun je het al ruiken? Ik heb heel de dag in de keuken gestaan om voor jullie allemaal heerlijke gerechten op tafel te zetten. Ik neem je mee op reis naar mijn moederland. Wij Surinamers kennen een uitgebreide wereldkeuken, dat komt omdat wij allemaal uit verschillende windstreken komen.
Hinthamerstraat 115, 5211 MH ‘s-Hertogenbosch
073 73 70 111 | tante-wonnie.nl
BITES
Saoto supu | Javaanse bouillon | kip | taugé | gebakken uitjes (ook vega mogelijk) | 7
Bara mangochutney | Hindoestaanse peulvruchtensnack | frisse mangochutney | (Vega) | 5
Bananenchips | Krokant gebakken bakbananen (Vega) | 3.5
Mini loempia 8 st | zoet-pittige saus | (Vega) | 6
Kippenpootjes Surinaamse style | Kippenpootjes in Surinaamse marinade | 8.5
Telo | gebakken cassave | bakkeljauw | 8
Petjel | gestoomde groenten | pindasaus (Vega) | 7.5
Broodje moksi | Tja sieuw | spek | 5.5
Broodje bakeljauw | Surinaamse klipvis | 6
Broodje kerrie kip | kipdijvlees | kerriesaus | 5,5
Broodje tempeh | gebakken gemarineerde sojablokjes (Vega) | 5.5
GERECHTEN WARM
Pinda fowru | kipdijvlees | pindasaus | nasi | kousenband | 14
Yampaneisi fowru | kipdijvlees gestoofd | Javaanse kruiden | bami | kousenband | 14.5
Buikspek | geroosterd | nasi | 14.5
Roti kip | pannenkoek | ei | aardappelen | kousenband | 12
Roti tempeh | pannenkoek | ei | aardappelen | kousenband | 11|
Roti bakeljauw | pannenkoek | ei | aardappelen | kousenband | 13
DESSERTS
Spekkoek & Bojo mix dessert | Indische laagjescake | Surinaamse cassave-kokos cake | 5.5
Dawet |romige kokosdrank| tapiocaparels | 4.5
16. Restaurant Kaiseki
The fine dining experience.
Geniet tijdens het diner van je oesters, kreeftensoep, sashimi & sushi, seafood en/of heerlijke vlees- en vegetarische gerechten. Alleen de beste kwaliteit vis, mooiste stukken vlees en seizoensgebonden groenten.
Secretaris van Rooijstraat 2b, 5261 EP Vught
073 785 4336 | restaurantkaiseki.nl
COLD STARTERS
Umami Oyster | chili lime | 4.5
Umami Oyster | ponzu | komkommer | 4.5
Wakame Seaweed | zeewiersalade | ponzu | sesam | 5
Sashimi Moriawase 8 st | zalm | tonijn | hamachi | coquille | 20
Beef Tataki | dun gesneden ossenhaas | honingsoja | sjalot | knoflookchips | 15
WARM STARTERS
Salted Edamame | sojabonen | Maldon zeezout | 5
Chicken Gyoza 2 st | sesamdressing | ponzu | 4
Chicken Gyoza 4 st | sesamdressing | ponzu | 7
Ebi Fry 3 st | garnaal in broodkruimel | spicy mayo | 6
Chicken Springrolls 2 st | kiploempia | chili caus | 4
Chicken Yakitori 3 st | kip | teriyaki saus | sesam | 9
KAISEKI STYLE SUSHI 4ST
Shrimp Rock Tempura | krab | avocado crème | black tiger gamba | 7-spices saus | 12
Salmon Oshi Jalapeño | zalm | sesam teriyaki | jalapeño | 9
Crispy Rice Tartare | gebakken rijst | zalm en tonijn tartaar | honingsoja | bieslook | 9
Crab & Salmon Roll | crab | avocado | zalm | zoete soja | gebakken ui | 9
Dynamite Prawn Roll | gefrituurde garnaal | avocado | 3 sauzen | vermicelli | bieslook | 9
WARM DISHES
Miso Black Cod 125gr | zwarte kabeljauw | 48 uur in miso boter | 15
Salmon Teriyaki 125gr | zalm | teriyaki saus | bosui | sesam | 12
Hoofdsponsoren
Over Bourgondisch 's-Hertogenbosch
