Restaurants die deelnemen aan Bourgondisch

's-Hertogenbosch

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair event in hartje Den Bosch en is vrij toegankelijk op 19, 20 en 21 september 2025. Voor de relatieavond op donderdag 18 september kun je tickets kopen.

Prijzen zijn in euro’s.

1. by lucas x bij dirk

VERLEIDING

De letter V in verleiding staat voor veel dingen in het palmares van Topchef Lucas. Vrijheid, om zichzelf te ontplooien en steeds weer het streven naar perfectie op het bord.
Visie, vooruitstrevend met gedurfde smaakcombinaties.
Voorbeeld, voor jonge chefs die graag van Lucas willen leren.
Verbinden, en dit is nu net wat de combinatie tussen By Lucas en Bij Dirk zo uniek maakt. Wij hebben in het verleden gasten verwend in restaurant “Taste bij Dirk”, vele gasten herkennen deze naam nog en kijken enorm uit naar de hernieuwde samenwerking tussen gastheer Dirk en Chefkok Lucas. Laat je Verleiden!!

Verwerstraat 55, 5211 HT ‘s-Hertogenbosch
www.wijnbarbijdirk.nl T 06 5164 5172

www.bylucas.nl T 06 1410 5731

BITES

Pani puri | gevogelte | hoi sin | 4

Espresso (Vega) | kokos | limoenblad | 4

Krokant | paling | creme fraiche | bieslook | 4

Ganzenlever | Lepel | mouse | sjalot | 4

 

GERECHTEN KOUD

Pata negra | salami tartuffo | krokantjes | 8

Brioche | ossenstaart | paprika | parmezaan | sjalot | 8

Krokante wonton | tonijn | limoen | soja | sesam | 8

 

GERECHTEN WARM

Coquille | aardappel | prei | cashewnoot | paddenstoel | 12

Mini burger | brioche | cheddar | red eye | bacon | 6

Schol filet | babi ketjap | sambal | kokos | 16

Gelakte kalfswang | ossenhaas | verse truffel | artisjok | 20

 

DESSERTS

Seizoensdessert | 8

Kaas assortiment | 5 stuks | begeleidende garnituren | 12

2. Bij bourgondisch

VERLEIDING staat bij Bij Bourgondisch voor het prikkelen van uw zintuigen en waar culinaire hoogtepunten samenkomen in een warme sfeer. Het samensmelten van kleur, geur, smaak sfeer en gastvrijheid zorgen voor een onvergetelijke totaalbeleving. 

Met kwaliteit, ambacht en service, als kernwaarden. 

Graafsebaan 42, 5242 JN Rosmalen
T 073 303 5332 | www.restaurantbijbourgondisch.nl

BITES

Oester | sjalot | citroen | 4

Wortel | tartaar | kappertjes | cornichon | 4

Creme Anglaise | honing | limoen | kokos | yoghurt | 4

Tonijn | topika | tomasu | 4

 

GERECHTEN KOUD 

Schelvis | nage | tomberry | avocado | 8

Pate Campagne | appel | brioche | 12

Hoender | groene kruiden | doperwt | 12

Flatbread | procureur | limoen | vadouvan | 10

 

GERECHTEN WARM 

Coquille | kool | miso beurre blanc | 10

Gerookte Knol (Vega) | kappertjes | bieslook | 8

Diamanthaas | duxelle | rode-wijnsaus | 16

Kabeljauw | risotto | beurre blanc | 16

Langoustine | panna cotta | ponzu | 12

 

DESSERT
Pornstar scroppino | 9

3. Restaurant le VIN ‘x

VERLEIDING Midden in het bruisende hart van ‘s Hertogenbosch zit het leuke restaurant le VIN ‘x, waar elke dag met liefde, aandacht en kennis gewerkt wordt. Zodat ze u, elke hap opnieuw, kunnen verrassen met speelse, spannende en verrassende combinaties. Zowel op het bord als in het glas. Geniet!

Verwerstraat 18, 5211 HW ‘s-Hertogenbosch
T +31(0)73 303 0287 | www.restaurantlevinx.nl

BITES

Geay oester | sjalot | rode wijnazijn | 4

Geay oester | gegratineerd | Oude Bosschenaar | 4

Brood (Vega) | hummus | aioli | 4

Pani puri | makreel | 3 stuks | 4

Falafel (Vega) | hummus |3 stuks | 4

Paletta Sierra del jamon | Iberico | pata negra | per 20gr | 4

Blini Caviar | crème fraîche | bieslook | 2 stuks | 4

 

GERECHTEN 
Verse artisjok (Vega) | Oude Bosschenaar | vinaigrette | beurre blanc | 8
Perfect ei (Vega) | paddenstoel | crème cèpes | saus van cèpes | 8

Kingfish | komkommer | limoen | sesam | soja vinaigrette | 12

Steak tartaar | Holstein | klassiek | brioche | 12

Ganzenlever | gebakken | kers | vijg | maple syrup |16

Coquille | gamba | koolrabi | verjus | beurre blance | 16

Kreeft Thermidor | spinazie | gegratineerd | kaassaus | 20

Tournedos | mousseline | Barolo jus | 20

Caviar | Beluga | blini | crème fraiche | 10gr | 20

 

DESSERT

Eclair | hazelnoot | caramel of Mojito | 8

4. KURO’s Kitchen

Stap binnen in een wereld van smaak, sfeer en verrassingen. Bij Kuro’s Kitchen combineren we de beste ingrediënten met creatieve bereidingen, geïnspireerd door de rijke smaken van Azië en de verfijning van de moderne keuken.

Kerkstraat 63A, 5211 KE ’s-Hertogenbosch

T 073 689 65 00 | www.kuro.nl

SUSHI BITES

Krupuk bawang | satesaus | seroendeng | 4

California maki 2st | zalm| crabstick | avocado | 4

Ebi fry maki 2st | garnaal | avocado | wasabi tobiko | 4

Boston maki 2st | tonijn | avocado | siracha | 4

Unagi maki 2st | paling | tomago | sesam | 4

 

GYOZA BAR GERECHTEN

Pork 2 st | kimchi mayo | 4

Kip 2 st | chilisaus | 4

Vega 2 st | sesam mayo | 4

 

GERECHTEN

Sushi canapes | paling | coquilles | geschroeide rib eye | 20

Sashimi royal | tuna | sake| Rungis garnalen | 20

Sushi-gateau | tuna | avocado | wasabi crème | 16

Ushiyaki | rib eye | krokante knoflook | sperzieboon | 16

Korean fried chicken | gojuchang | kipdei | sesam | 16

Oosterse vegan tartaar | watermeloen | furikake |sambai | 8

Poke bowl fisch | zalm |tonijn |crabstick |edamame |avocado | 12

Chicken yakitori 3st | kipfilet | bos ui |sesam | 12

Soto ayam | javaanse noodlesoep | kip | taugé | ei | 8


DESSERTS

Mini dame blanche | 4

Ijsmacaron | framboos | 4

5. Restaurant Noble Gastro House

VERLEIDING is de smaak van genieten. Aan de rand van Het Bossche Broek verzorgt Noble graag een culinaire beleving met een keuken die zich laat karakteriseren door de eenvoud en kracht van pure producten. 

 
Happiness is enjoying food and more…

Wilhelminaplein 1, 5211 CG ’s-Hertogenbosch

T 073 613 23 31 | www.restaurantnoble.nl

BITES

Oester | rode peper-gember vinaigrette | 4

Oester | ponzu | komkommer | bieslook | 4

Oeuf mayonaise (Vega) | gepofte knoflook | lavas | 3

Crispy chicken | mierikswortel | pistache | 3

Steamed bun | ossenstaart | bieslook | 4

Pan cristal | sobrassada | pata negra | 4

 

DISHES

Burrata (Vega) | harissa | abrikoos | 8

Brioche | paling | crème fraiche | 8

Pasteitje (Vega) | paddenstoel | laurier | sherry | 12

Buikspek | miso | hummus | 12

Coquille | bloemkool | verveine | 16

Toast foie | agrodolce | madeira | 16

Kabeljauw | yuzu miso | crispy knoflook | hijiki | 20

Ossenhaas | ui | pepersaus | 20

 

SWEETS
Madeleine | crème Suisse | 2

6. CÔTE Bar Bistro

VERLEIDING: Een Parijse Bar Bistro 2.0″ Mooie gerechten, uit de Franse keuken. Hier en daar klassiek gehouden, met vaak een eigentijdse draai. Zo ook met het interieur, modern en van nu, maar duidelijk te herleiden naar de klassieke Parijse Bar & Bistro. Een combinatie van een hapje en een drankje. Veel actie en beleving in de zaak, verschillende manieren van borrelen en dineren. Hoog zitten, laag zitten, aan tafel of aan de bar. Diverse keuken, voor ieder wat wils en dat nog zeer betaalbaar. We zijn de gehele dag geopend en in het weekend ook voor ontbijt. 

KORTE PUTSTRAAT 4, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH 
T 073 303 57 89 | www.cote.nu

BITES

Oester | citroen | frambozenvinaigrette | 2 stuks | 4

Steak tartaar | brioche | 4

Mini croque | gruyère | truffelmornay | 4

Oeuf mayonaise | 4

 

GERECHTEN KOUD 

Garnalencocktail | cocktailsaus | granny smith | toast | 16

Charcuterie plateau | 12

 

GERECHTEN WARM 

Sliptong meunière | kappertjes | boter | citroen | 16

Escargots | knoflook | peterselieboter | zuurdesembrood | 12

Côte mini burger | raclette kaas | bearnaise | uiencompote | 8

Rossini | diamanthaas | runderstoof | truffel-madeirajus | 20

 

DESSERTS

Chocolademousse | 6

Selectie kazen | 3 soorten | vijgentoast | 8

7. Restaurant ’t Misverstant

VERLEIDING

met de V van Vught en van Verwennen! Bij restaurant ‘t Misverstant gebeurt dat met de mooiste ingrediënten, toewijding en heel veel vakmanschap. Alles wat hier uit de keuken komt is vers en in eigen huis bereid. U vindt ‘t Misverstant op de grens van ‘s-Hertogenbosch en Vught. De gerechten die we dit jaar serveren zijn gerechten uit ons nieuwe kookboek: Mijn Keuken

KAMPDIJKLAAN 80, 5263 CK, VUGHT
T 073 610 33 55 | www.misverstant.nl

BITES

Brioche spicy avocado | kruidenslaatje | Parmeggiano Reggiano | 4

Krupuk black tiger | bumbu ikan | sambal | 4

Kaastaco | crème Remekerkaas | zuurkoolsalade | verse truffel | 4

 

GERECHTEN KOUD

Leroy zalm gerookt op Oklahoma smoker | citroen-bieslookdressing | venkelsalade | 10

Gado gado 2.0 (Vega) | de smaken van Indonesië | 8

 

GERECHTEN WARM

Thai beef | geschroeide ossenhaas | noodle salat | Thaise vinaigrette | 10

Bretonse coquille | zalf van aardpeer | crispy chili oil | pata negra | 12

Millefeuille van picanha en Lardo | bumbu ketjap | pinda crème empingcrunch |12

Kalfssucade | sjalotjes | Gorgonzola | gekarameliseerde knoflook | wilde spinazie 16

Wilde zeebaars | romige zuurkool | paddenstoelen | aardappel mousseline | cepessaus 20

 

DESSERT

Krokante soes | Zwitserse room | gekarameliseerde hazelnoot | gezouten karamel | 8

8. Barrique voorTRUFFELijk

VERLEIDING is al proevend, een reis rond de wereld maken maar dan gewoon in ‘s-Hertogenbosch. Zeldzaam, verborgen, donker, geurig, kostbaar en volgens sommigen een ware afrodisiacum. De truffel doet dromen. Vanuit gastronomisch oogpunt moet benadrukt worden dat de truffel geen middel is dat dient voor de statusverhoging van gerechten; de truffel is geen accessoire. Het is aan de professional of hobby kok om de truffel zo te serveren dat hij zijn hele potentieel kan uiten.

VUGHTERSTRAAT 27, 5211 EW, ’S-HERTOGENBOSCH
T073 614 12 31 | www.denbosch.barrique.nl

BITES 

Blini gerookte zalm | truffel hollandaise | gepekeld mosterdzaad | 4

Italiaanse Spianata con Tartufo | Valencia amandel | 4

Flatbread | zomertruffel dip | 4

 

GERECHTEN KOUD

Charcuterie plankje één persoons | Spianata con Tartufo | Mortadella Pistacchio | Jamon Serrano Reserva | Chorizo Iberico | 8

Coquilles | venkelsalade | truffel-sinaasappel-vinaigrette | hazelnoot | 16

 

GERECHTEN WARM

Asian buikspek | spicy witte truffel honing | zoetzure groente | 12

Orzo (vega) | eekhoorntjesbrood | witte truffel puree | bundelzwam | 12

Truffelburgertje Barrique | Black Angus Beef | gesmolten Buffel Taleggio | witte truffel mayonaise | truffel chips | 16

Brioche gebakken eendenlever | truffel PX stroop | garni | 16

Bavette | witte truffelboter | crispy aardappel | bimi | 16

 

DESSERTS
Scroppino Limoncello Barrique | vanille ijs| Prosecco | wodka | 8 glas | 25 pitcher / liter

Fameuze kaasplankje Barrique | witte truffel honing | 16

 

Even geen zin in echte truffel? Onze koks zijn zeer creatief, vraag ernaar!

9. Restaurant & bar coucou

VERLEIDING met weinig te vergelijken, one of a kind. Creatief met een vleugje Franse allure. ondeugend en speels volwassen. Waar onvoorwaardelijk genieten niet geschreven staat in regels, maar wordt geleefd en beleefd vanuit het hart. Met voortreffelijke wijnen, een perfect geserveerde cocktail of een biertje. Wat jij wilt, mon amour. Voulez-vous diner avez nous?

Taalstraat 57, 5261 BB Vught

T 073 657 92 50 | www.restaurantcoucou.nl

BITES

Oester | dashi | sambai | togarashi | 4

Brioche | broodheren | bieslook | reuzel | 4

Kippenchips | krokant | polenta | piment | 4

Geitenkaas (Vega) | biet | merengue | appel | 3

 

GERECHTEN

Tonijn | tomaat | jalapeño | tortilla | 16

Langoustine | rendang | rösti | kaffir | 8

Donuts & kaviaar | zure room | eidooier | bieslook | 12

Pulpo | curry | bataat | komkommer | 12

Coquilles | pata negra | bloemkool | ponzu | 20

Bavette | tartaar | haringkuit | brioche | 16

Rib fingers | oosters | bosui | knoflook | 16

Entrecôte | crème van sjalot | balsamico | zilverui | 20

Watermeloen (Vega) | bbq | geitenkaas | olijf | 8

 

BOUCHÉES DE FROMAGE
Reblochon | Frankrijk | geit | witschimmel | 3

Ossekop | Nederland | koe | witschimmel | 3

Abe rot | Zwitserland | koe | roodflora | 3

Comté | Frankrijk | koe | hard | 3

Colosso | Nederland | waterbuffel | blauw | 3

10. Breton sur place

VERLEIDING smaakt naar meer, zeker als het ons doet denken aan Bretonse heerlijkheden. Vanuit onze open keuken serveert Breton gerechten in voorgerecht porties. Tijdens de lunch staan er ook broodjes, wraps en salades op het menu. Bon apetit! 

KORTE PUTSTRAAT 26, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH 
T 073 513 47 05 | www.brasserijbreton.nl www.bretonsurplace.nl

 

BITES

Oester | sjalot vinaigrette | 1 st | 4

Oester | Rockefeller | spinazie | parmezaan | 1 st | 4

Oester | Shanghai | shii take | tomaat | soja | 1 st | 4


GERECHTEN KOUD

Brioche trio | assortiment van | 12

tomaat | knoflook | basilicum | mozzarella

feta | ansjovis | olijf

filet Americain | truffel | kwartelei

Rilette van eend | toast | kapperappel | 8

Carpaccio van biet (Vega) | paprika | pittenmix | 8


GERECHTEN WARM

Krab langoustine soep | rouille | brood | 10

Quiche (Vega) | geitenkaas | spinazie | Gruyere | 8

Boeuf Bourguignon | bavette | puree | truffel | 16

Kabeljauwfilet | caponata | antiboise | 16

Aardappeltjes uit de oven (Vega) | rozemarijn | tijm | 4


DESSERT

Peche melba | perzik | vanille | framboos | amandel | 6

11. De Laat Coffee

VERLEIDING: Wij laten in ons familiebedrijf kennis en ervaring samenkomen om onze klanten te voorzien van kwaliteitskoffie. Persoonlijk contact en goede service vinden wij belangrijk. Wij zijn elke dag met veel plezier bezig om de beste koffiebonen uit de wereld naar hier te halen, de juiste blends samen te stellen met als uitgangspunt vers gebrande koffie bij onze klanten. Omdat het bij koffie om smaak gaat.
Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het schenken van goede koffie is. Maar ook wat daar allemaal bij komt kijken.

Wij nemen u daarbij zoveel mogelijk uit handen. Met als doel elke keer weer een heerlijke kop koffie. Koffie waar mensen voor terug komen

LOOIER 4, 5253 RA, NIEUWKUIJK

T 073 203 22 52 | www.delaatcoffee.nl

Dubbele espresso | 2

Café crème | 2

Thee | 2

Cappuccino | 2

Latte macchiato | 2

Mini Bossche bol | 2


COCKTAILS

Iced aperol spritz | 4

Espresso Martini | 4

Scroppino | 4

Kan Scroppino | 16


KOFFIE SPECIALITEITEN

Affogato | 3

IJskoffie | 3

PEP Horeca aan de Parade

VERLEIDING ‘in je glas’ wordt zoals altijd verzorgd door de Horeca aan de Parade.

Hoofdsponsoren

Sponsor logo Sligro
Sponsor logo Swinckels

Over Bourgondisch

's-Hertogenbosch

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair evenement dat sinds 1987 georganiseerd wordt. Lokale restaurants presenteren zich in sfeervolle paviljoens. Daarnaast programmeert de organisatie ook muziek, entertainment en een kinderprogramma.