Restaurants die deelnemen aan Bourgondisch

's-Hertogenbosch

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair event in hartje Den Bosch en is vrij toegankelijk op vrijdag, zaterdag en zondag 13, 14 en 15 september.

 

Hieronder vind je de deelnemende restaurants met hun gerechten. De prijzen zijn weergegeven in Gerritjes, de Bourgondische betaaleenheid. 

1 Gerritje is €1,85

 

Restaurant & bar coucou

VERLEIDING met weinig te vergelijken, one of a kind. Creatief met een vleugje Franse allure. ondeugend en speels volwassen. Waar onvoorwaardelijk genieten niet geschreven staat in regels, maar wordt geleefd en beleefd vanuit het hart. Met voortreffelijke wijnen, een perfect geserveerde cocktail of een biertje. Wat jij wilt, mon amour. Voulez-vous diner avez nous?

Taalstraat 57, 5261 BB Vught

T 073 657 92 50 | www.restaurantcoucou.nl

BITES

Oester | dashi | togerashi | oesterij | 2
Brioche | broodheeren | beurre noisette | reuzel | 2

Kippenhuid | krokant | polenta | piment | 2

GERECHTEN
Tonijn | mosterd | ceviche | sjalot | 4
Langoustine | tartaar | brioche | harissa | 4
Donut & kaviaar | zure room | eidooier-bieslook | 2 stuks | 6
Kreeft & garnaal | kaviaar | beurre de paris | bloemkool | 10

Rundertartaar | gepekeld | eidooier | rösti | 8

Ribfingers | oosters | bosui | knoflook | 8

Flat iron | jalapeño | groene paprika | sobrassada | 10

Artisjok | geroosterd | barigoulle | groene kruiden | 6

Bospeen | amandel | za’atar | yoghurt | 6

 


BOUCHÉES DE FROMAGE

Reblochon | Frankrijk | geit | witschimmel | fris | 2

Ossekop | Nederland | koe | witschimmel | romig | 2

Abe rot | Zwitserland | koe | roodflora-intens | 2
Comté | Frankrijk | koe | hard | floraal | 2

Colosso | Nederland | waterbuffel | blauw-zacht | 2

vi-no by noble

VERLEIDING is de smaak van genieten. Aan de rand van Het Bossche Broek verzorgt Noble graag een culinaire beleving met een keuken die zich laat karakteriseren door de eenvoud en kracht van pure producten. 

 
Happiness is enjoying food and more…

Wilhelminaplein 1, 5211 CG  ’s-Hertogenbosch

T 073 613 23 31 | www.restaurantnoble.nl

BITES
Oester | paling | fenegriek beurre blanc | 2
Oester | cru | sherry-sjalot | 2
Steamed bun | xo | bieslook crème | 2
Brioche paling | crème fraîche | bieslook | haringkuit | 2
Taco | ossenstaart | chimichurri | pickles | 2

Kroepoek | aardappel | hazelnoot | 2

 

GERECHTEN
Korean enoki | kimchi | gingerbeer | 4
Faux foie | groene appel | sjalot | macademia | 4
Zeebaars | watermeloen | rabarber | aardbei-madame Jeanette koshõ | 6
Tonijntartaar | prei | dashi | 6
Snoekbaars | beurre blanc | zolderspek | kweepeer mosterd | 8
Coquilles | crustaces | bospeen | rode curry | 8

Shortrib | crispy chili | yakinuki | retiich pickle | 10

Ossenhaas | bbq | spitskool | sesam | 10

 

DESSERT
Baba | oloroso sherry | crème suisse | ananas | vanille | 6

Madeleine | beurre noisette | sinaasappel | 2 stuks | 2

Restaurant le VIN ‘x

VERLEIDING Midden in het bruisende hart van ‘s Hertogenbosch zit het leuke restaurant le VIN ‘x, waar elke dag met liefde, aandacht en kennis gewerkt wordt. Zodat ze u, elke hap opnieuw, kunnen verrassen met speelse, spannende en verrassende combinaties. Zowel op het bord als in het glas. Geniet!

Verwerstraat 18, 5211 HW ‘s-Hertogenbosch
T +31(0)73 303 0287 | www.restaurantlevinx.nl

BITES 

Geay oester | sjalot | rode wijnazijn | 2

Geay oester | gember | soja | komkomeer | 2

Brood | za’ater | humus | aioli | 2
Pani puri | makreel | 2

Pani puri | aardappel | gruyere | 2

Paletta Sierra del jamon | Iberico | pata negra per 20 gram | 2

 

GERECHTEN 
Falafel | hummus | 4

Perfect ei |  paddenstoel | aardappel | saus van cèpes | 4

Tonijn | komkommer | soja | gezouten gember | 6

Ganzenlever | gebakken | kers | vijg | maple syrup | 6

Steak tartaar | Holstein | klassiek | brioche | 8

Kabeljauw | haringcaviaar | aardappel | beurr blanc | 8

Kreeft | thermidor | spinazie | gegratineerd | kassaaus | 10

Caviar | Beluga | blini | crème fraîche 10 gram | 10

 

NAGERECHTEN

Kokosnoot | mango | passievrucht | 6

Selectie kaassoorten | mosterd | druivenmost | kweepeer |

Bij bourgondisch

VERLEIDING staat bij Bij Bourgondisch voor het prikkelen van uw zintuigen en waar culinaire hoogtepunten samenkomen in een warme sfeer. Het samensmelten van kleur, geur, smaak sfeer en gastvrijheid zorgen voor een onvergetelijke totaalbeleving. 

Met kwaliteit, ambacht en service, als kernwaarden. 

Graafsebaan 42, 5242 JN Rosmalen
T  073 303 5332 | www.restaurantbijbourgondisch.nl

BITES

Geelvin tonijn | pani puri | kefir | miso crème | 2

Burrata | magnum | tomaat | kruidencrumble | 2

Irish mor oester | tomasu soja | passievrucht | roze peper | 2

Sui mais dim sum | picanha | scampi | padron | 2

Surprise eitje | 64 graden dooier | groene asperge | airbag patata | 2

Taco ayam | balinese kip | kentjoermayonaise | tatsoi slaatje | 2

Plateau bourgondisch genieten | al onze bites op tafel 10 

 

GERECHTEN KOUD 

Gado gado | frisse groentjes | kokos | rempejeh | eitje | 6

Madagascar garnalen | groene appel | knolsederij | padronpeper | 6

Steak a la ceviche | kimchi | shi-take | bataat | avocado | 6

 

GERECHTEN WARM 

Mooie meid uit de zee | misoyuzulak | shirodashi | beurre blanc | 8

Boneless beef rib | XO saus | airbag patata | tatsoi | 8

Langoustine | rendang flespompoen | 8

Aubergine | misoyaki lakje | rijst krokant | frisse kruidensla | 8

 

DESSERT 
Pornstar scroppino | passievrucht | prosecco | wodka | 4

Chocolade | crème brûlée lolly | cheesecake ijs | 5

by lucas x bij dirk

VERLEIDING

De letter V in verleiding staat voor veel dingen in het palmares van Topchef Lucas. Vrijheid, om zichzelf te ontplooien en steeds weer het streven naar perfectie op het bord.
Visie, vooruitstrevend  met gedurfde smaakcombinaties.
Voorbeeld, voor jonge chefs die graag van Lucas willen leren.
Verbinden, en dit is nu net wat de combinatie tussen By Lucas en Bij Dirk zo uniek maakt. Wij hebben in het verleden gasten verwend in restaurant “Taste bij Dirk”, vele gasten herkennen deze naam nog en kijken enorm uit naar de hernieuwde samenwerking tussen gastheer Dirk en Chefkok Lucas. Laat je Verleiden!!

Verwerstraat 55, 5211 HT ‘s-Hertogenbosch
www.wijnbarbijdirk.nl  T 06 5164 5172    

www.bylucas.nl  T 06 1410 5731

BITES

Pani puri | aardappel | groene kruiden | mosterd | 2 stuks | 2
Kokos | kreeft | espresso soepje | 2

Brioche | ossenstaart | parmezaan | sjalot | 2

 

GERECHTEN KOUD 
Pata negra | truffelsalami | crostino | 4

Tasty “taste” oesters | 3 stuks | 8

Mousse van milde sambal | groene asperge | parmezaan | 4
Hollandse garnaal | aardappel | rouille | zeekraal | 4

GERECHTEN WARM
By Lucas paella 2.0 | 8

Ossenhaas | kalfswang | ui | wonton | rode wijn jus | 10

Tomahawk | special vanaf 6 personen | per persoon | 10

 

DESSERT 
Brownie | passievrucht | mango | parfait | 4
Kaasplateau | begeleidende garnituren | 6

restobar Via Via

VERLEIDING is je laten inspireren door de smaken van de Mediterrane keukens. Ervaar een vakantiegevoel in eigen stad met zorgvuldig samengestelde gerechten.

Kerkstraat 38, 5211 KH ‘s-Hertogenbosch
T  073 212 1252 | www.viavia-restobar.nl

BITES
Mini pita | Grieks | lamsköfte | pistache | labneh | 2
Mini pita | Israël sabich | aubergine | amba | 2
Tortilla | Spanje | aardappel | gamba | chipotle | 2
Crostini | Italië | burrata | balsamico | aardbeien | 2

 

 

GERECHTEN KOUD
Artisjok | Grieks | chips | aïoli | gemarineerd | munt | citroen | 6
Crudo zalm | Italië | limoen | kappertjes | chili | pistache | 6

Bordje Via Via | Spanje | charcuterie | olijven | ansjovis stengels | 8

 

GERECHTEN WARM
Aubergine schnitzel | Libanon | harissa-tomatensaus | 8

Pinsa bianca | Italië | venkelworst | mascarpone | crispy chili | klein 4 | groot 8

Kip souvlaki | Griekenland | tzatziki | pita | zonnebloem pitten | 6

Hotdog merquez | Tunesië | muhamarra | coleslaw | yoghurt | relish | 4

Biefstuk puntjes | Spanje | mojo rosso | polenta | 10

Mosselen ‘ndjua | Italië | pittige worst | fregola | tomaten vierge | 10

 

DESSERT

Limoncello semifreddo | Italië | citroen | curd | rozemarijn | 4

CÔTE Bar Bistro

VERLEIDING: Een Parijse Bar Bistro 2.0″ Mooie gerechten, uit de Franse keuken. Hier en daar klassiek gehouden, met vaak een eigentijdse draai. Zo ook met het interieur, modern en van nu, maar duidelijk te herleiden naar de klassieke Parijse Bar & Bistro. Een combinatie van een hapje en een drankje. Veel actie en beleving in de zaak, verschillende manieren van borrelen en dineren. Hoog zitten, laag zitten, aan tafel of aan de bar. Diverse keuken, voor ieder wat wils en dat nog zeer betaalbaar. We zijn de gehele dag geopend en in het weekend ook voor ontbijt. 

KORTE PUTSTRAAT 4, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH 
T 073 303 57 89 | www.cote.nu

BITES

Steak tartaar | brioche | 2
Oeuf mayonnaise | klassiek | bottarga | krab | 2

 

GERECHTEN KOUD 
Charcuterie plateau | 8

Niçoise tonijn | geschroeide tonijn | aardappel | haricots verts | olijventapenade | 8

Fruits de Mer | bouquet garnalen | schelpjes | oesters | rilettes van makreel | verse mayonaise | ook los te bestellen | 10

 

GERECHTEN WARM 

Côte mini burger | raclette | bearnaise | uiencompote | 6

Onglet Rossini | longhaas | gesmolten eendenlever | rode wijn siroop | 10

Escargots klassiek | knoflook peterselie boter | zuurdesembrood | 4

Tartelette geitenkaas | gebrande druif | uiencompote | witlof | 4

 

DESSERT

Selectie kazen | vijgencompote | notenbrood | 6

Tarte au citron | huisgemaakt | 4

Restaurant ’t Misverstant

VERLEIDING

met de V van Vught en van Verwennen! Bij restaurant ‘t Misverstant gebeurt dat met de mooiste ingrediënten, toewijding en heel veel vakmanschap. Alles wat hier uit de keuken komt is vers en in eigen huis bereid. U vindt ‘t Misverstant op de grens van ‘s-Hertogenbosch en Vught. De gerechten die we dit jaar serveren zijn gerechten uit ons nieuwe kookboek: Mijn Keuken

KAMPDIJKLAAN 80, 5263 CK, VUGHT
T 073 610 33 55 | www.misverstant.nl

BITES

Mango merengue | tandoori | spicy salsa | 2

Taco oude kaas | sherry azijngel | Remeker kaas crème | 2

 

GERECHTEN KOUD

Geitenkaas tartelette | mierikswortel | rode biet (amuse) | 4

Gerookte paling | espuma Thai curry | groene appel (amuse) | 4

Canneloni geitenkaas | komkommer | venkel | avocadosorbet | 6

Vitello tonato | gemarineerde tonijn | 6

 

GERECHTEN WARM

Coquille | aardpeer | sambai | ossenstaart | 10

Langoustine | buikspek | boemboe | pinda | 10

Tortellini | spinazie | paddenstoelen | Parmezaanse kaas | 8

 

DESSERT

Kers | Baileys | witte chocolade | 8

Kaas assortiment van De Lindenhof | divers garnituur | 8

Barrique voorTRUFFELijk

VERLEIDING is al proevend, een reis rond de wereld maken maar dan gewoon in ‘s-Hertogenbosch. Zeldzaam, verborgen, donker, geurig, kostbaar en volgens sommigen een ware afrodisiacum. De truffel doet dromen. Vanuit gastronomisch oogpunt moet benadrukt worden dat de truffel geen middel is dat dient voor de statusverhoging van gerechten; de truffel is geen accessoire. Het is aan de professional of hobby kok om de truffel zo te serveren dat hij zijn hele potentieel kan uiten.

VUGHTERSTRAAT 27, 5211 EW, ’S-HERTOGENBOSCH
T073 614 12 31 | www.denbosch.barrique.nl

BITES 

Zomertruffel aardappel tortilla | truffel mayonaise | 2

Italiaanse spianata con tartufo | Valencia truffel amandel | 2

Flatbread zomertruffel dip | 2

 

GERECHTEN KOUD

Witte truffel crème van pastinaak | witte truffel boter | rilette van eend | selderijolie | 6

Charcuterie plankje | spianato con tartufo | mortadella pistacchio | jamon serrano reserva | chorizo iberico bellota | één persoons | 6

 

GERECHTEN WARM

Crispy geplette aardappel | reuze oesterzwam | zomertruffel | tapenade | 4

Truffelburgertje Barrique | black angus beef | gesmolten buffel tallegio | witte truffel | mayonaise | truffel chips | 8

Pasta carbonara | spaghetti | guanciale | verse zomertruffel | 8

Iberico wangetjes | truffel | parelgort | verse zomertruffel | bundelzwam | 10

Zeebaarsfilet | aardappelmousseline | witte truffelboter saus | gestoofde prei | 10

 

DESSERT

Scropinno limoncello Barrique | vanille ijs | prosecco | wodka | 3 glas | 15 pitcher (1 liter)

IJs espresso | koffielikeur | echte truffel chocolade truffels | puur | wit | 4

Fameuze kaasplankje Barrique | witte truffel honing | 8

Breton sur place

VERLEIDING smaakt naar meer, zeker als het ons doet denken aan Bretonse heerlijkheden. Vanuit onze open keuken serveert Breton gerechten in voorgerecht porties. Tijdens de lunch staan er ook broodjes, wraps en salades op het menu. Bon apetit! 

KORTE PUTSTRAAT 26, 5211 KP, ’S-HERTOGENBOSCH 
T 073 513 47 05 | www.brasserijbreton.nl www.bretonsurplace.nl

 

BITES

Oester | champagne espuma | 1 stuk | 2

Oester | sjalot vinaigrette | 1 stuk | 2

Croustade | krabsalade | 2 stuks | 2

 

GERECHTEN KOUD

Bretonse paté | cornichon | zilverui | 4

Garnalencocktail | whiskey saus | 4

Steak tartaar | croissant | ansjovis mayonaise | 4

 

GERECHTEN WARM

Uiensoepje | gegratineerd | 4

Paddenstoelen | brioche | ui | Gruyere | 6

Confit de canard | mousseline truffelsaus | 10

Ratatouille | heerlijke Franse groentestoof | 6

Papillote | zalm | kabeljauw | krieltjes | broccoli | venkel | 8

Camembert | uit de oven | vijgencompote | baquette | 4

 

DESSERT

Creme brûlée | 4 

De Laat Coffee

VERLEIDING: Wij laten in ons familiebedrijf kennis en ervaring samenkomen om onze klanten te voorzien van kwaliteitskoffie. Persoonlijk contact en goede service vinden wij belangrijk. Wij zijn elke dag met veel plezier bezig om de beste koffiebonen uit de wereld naar hier te halen, de juiste blends samen te stellen met als uitgangspunt vers gebrande koffie bij onze klanten. Omdat het bij koffie om smaak gaat.
Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het schenken van goede koffie is. Maar ook wat daar allemaal bij komt kijken.

Wij nemen u daarbij zoveel mogelijk uit handen. Met als doel elke keer weer een heerlijke kop koffie. Koffie waar mensen voor terug komen

LOOIER 4, 5253 RA, NIEUWKUIJK

T 073 203 22 52 | www.delaatcoffee.nl

Dubbele espresso | 2

Café crème | 2

Thee | 2

Cappuccino | 2

Latte macchiato | 2

Mini Bossche bol | 2


COCKTAILS

Iced aperol spritz | 4

Espresso Martini | 4

Scroppino | 4

Kan Scroppino | 16


KOFFIE SPECIALITEITEN

Affogato | 3

IJskoffie | 3

PEP Horeca aan de Parade

VERLEIDING ‘in je glas’ wordt zoals altijd verzorgd door de Horeca aan de Parade.

Hoofdsponsoren

Sponsor logo Sligro
Sponsor logo Swinckels

Over Bourgondisch

's-Hertogenbosch

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerend culinair evenement dat in 2024 voor de 35e keer georganiseerd wordt. Lokale restaurants presenteren zich in sfeervolle paviljoens. Daarnaast programmeert de organisatie ook muziek, entertainment en een kinderprogramma.